Activarea modului FIPS pe SLES 15 și verificarea stării de pornire
Urmați procedura SP7 a SUSE pentru a activa modul FIPS, reporniți în siguranță, verificați politica activă și verificați dacă cerința de conformitate necesită module validate.
Device Links
În aplicația de mesagerie Telegram, puteți șterge fiecare contact individual sau le puteți elimina pe toate simultan. Nu numai asta, dar poți și șterge contacte de pe Telegram de pe computer, dispozitiv Android sau iPhone. Mai mult, indiferent de dispozitivul pe care îl folosiți pentru a face acest lucru, vă va lua doar un minut sau două.

În acest ghid, vă vom arăta cum să ștergeți contactele de pe Telegram folosind diferite dispozitive.
Cum să ștergeți contactele din Telegram pe un computer
Când îți faci prima dată contul Telegram, toate contactele de pe telefon sunt sincronizate cu contul tău, presupunând că l-ai autorizat. Și deoarece Telegram este o aplicație bazată pe cloud, toate contactele și mesajele sunt sincronizate cu stocarea dvs. în cloud.
Deoarece puteți adăuga oricâte contacte Telegram doriți, poate fi ușor pentru lista dvs. de contacte să acumuleze numele persoanelor cu care vorbiți rar. Din fericire, ștergerea contactelor de pe Telegram necesită doar câțiva pași. În timp ce ștergerea contactelor Telegram de pe telefonul mobil este mai ușoară, se poate face și în aplicația desktop.
Indiferent de sistemul de operare pe care îl aveți pe computer sau laptop, ștergerea contactelor din aplicația desktop Telegram necesită aceiași pași. Puteți șterge un contact, mai multe contacte sau toate simultan.
Ștergerea unui singur contact de pe Telegram folosind Windows
Pentru a șterge un singur contact de pe Telegram de pe computer, iată ce trebuie să faceți:
Contactul este acum eliminat din contul dvs. Telegram. Aplicația desktop este în prezent singura modalitate de a șterge contactele din Telegram atunci când utilizați un PC sau Mac.
Rețineți că, odată ce ștergeți o persoană de contact din aplicație, numărul de telefon al persoanei de contact nu va fi eliminat din lista de contacte a dispozitivului dvs. Tot ce trebuie să faceți pentru a elimina o persoană de contact Telegram din lista de contacte a telefonului dvs. este să-l ștergeți exact așa cum ați face cu orice alt contact.
Chiar dacă ați șters contactul, chat-ul dvs. cu acea persoană rămâne în contul dvs. Telegram . Dacă doriți să ștergeți chatul, trebuie să îl găsiți și să faceți din nou clic pe „trei puncte” din colțul din dreapta sus, apoi selectați „Ștergeți chatul”.
Cum să ștergeți contactele din Telegram pe un dispozitiv Android
Ștergerea contactelor din aplicația mobilă este mult mai ușoară, mai ales că aceasta este aplicația principală originală a Telegramului. Când ștergeți un contact din lista de contacte Telegram, acesta nu va fi notificat că l-ați șters. De asemenea, trebuie să dezactivați opțiunea de sincronizare din aplicație pentru a preveni reapariția contactelor în contul dvs. Telegram.
Ștergerea unui singur contact Telegram folosind Android
Dacă doriți să ștergeți un contact din aplicația Telegram de pe Android, iată ce trebuie să faceți:
Chiar dacă le-ați eliminat din lista de contacte Telegram, numărul lor va fi în continuare salvat în lista de contacte a dispozitivului dvs. Android. Prin urmare, trebuie să mergeți la lista de contacte de pe dispozitiv și să le ștergeți și acolo, dacă vă decideți. De asemenea, nu uitați că contactele șterse pot reapărea dacă activați din nou Telegram Sync.
Cum să ștergeți un singur contact de pe Telegram folosind iOS/iPhone
Dacă doriți să ștergeți un singur contact de pe Telegram de pe iPhone, urmați pașii de mai jos:
Cum să ștergeți toate contactele de pe Telegram
De asemenea, aveți opțiunea de a vă șterge toate contactele Telegram simultan. NU POȚI șterge mai multe persoane de contact folosind aplicația web pentru desktop sau Telegram (K sau Z), dar le PUTEȚI elimina folosind dispozitivul Android sau iOS/iPhone.
Ștergerea tuturor contactelor Telegram folosind Android
După cum am menționat anterior, nu puteți folosi aplicația web de pe telefon pentru a șterge toate contactele Telegram, dar puteți folosi aplicația Android/Google Play.
Acest lucru va elimina toate contactele din aplicația Android Telegram.
Cum să ștergeți toate contactele de pe Telegram folosind iOS/iPhone
Pentru a șterge mai multe sau toate contactele din lista de contacte Telegram de pe iPhone, urmați pașii de mai jos:
Asta este. Acum toate contactele tale Telegram vor fi șterse în același timp.
Eliminați toate contactele inutile din Telegram
Există mai multe moduri de a vă șterge contactele Telegram, indiferent dacă ștergeți mai multe dintre ele sau doar una. Puteți șterge contacte folosind aplicații mobile, desktop sau web, dar opțiunile depind de modul în care alegeți. De exemplu, nu puteți șterge toate contactele Telegram din aplicațiile web (Z și K) sau din aplicația desktop, dar puteți de pe un dispozitiv mobil. Puteți chiar să dezactivați opțiunea de sincronizare a contactelor Telegram cu telefonul dvs., astfel încât să nu va trebui să ștergeți aceleași contacte de două ori.
Întrebări frecvente despre eliminarea contactelor Telegram
Care este diferența dintre aplicațiile web Z și K Telegram?
În prezent, există două versiuni ale aplicației web Telegram, cunoscute respectiv ca Z și K. În aprilie 2021, compania a creat două echipe de dezvoltare pentru a crea două aplicații web Telegram separate. Ambele sunt încă active astăzi, în 2023. A fost o acțiune de afaceri competitivă să vedem care echipă oferă cea mai bună aplicație web. Scopul a fost de a motiva un mediu competitiv și de a alege ulterior care va deveni versiunea oficială. Aplicațiile Telegram „Z” și „K” sunt unice și includ navigare, funcții și procese diferite pentru a vă gestiona și utiliza contul.
De ce reapar contactele vechi în Telegram?
Opțiunea Telegram Sync conectează contactele dispozitivului dvs. la aplicație. Dacă ștergeți contacte din Telegram fără a dezactiva funcția de sincronizare, acestea reapar. Unele persoane de contact au șterse cu ani în urmă și le-au văzut din nou la reinstalarea aplicației. Acest scenariu se întâmplă deoarece sincronizarea este activată în mod implicit atunci când este instalată. O altă situație este atunci când cineva lansează aplicația și activează din nou opțiunea de sincronizare, așa că Telegram resincronizează acele contacte eliminate.
Urmați procedura SP7 a SUSE pentru a activa modul FIPS, reporniți în siguranță, verificați politica activă și verificați dacă cerința de conformitate necesită module validate.
Comparați YaST și cryptsetup pentru un nou volum de date SLES criptat, alegeți LUKS1 sau LUKS2 și verificați comportamentul de deblocare și montare în siguranță.
Configurați RMT pe SLES 15, oglindiți repozitoriile autorizate și verificați înregistrarea HTTPS și accesul la pachet de la un client de testare.
Conectați SLES 15 la AD cu ajutorul gestionării logon-ului bazate pe SSSD din YaST, apoi verificați căutarea în directoare, conectarea la domeniu și tichetele Kerberos.
Configurați calea corectă pentru Live Patching pentru SLES 16.0 sau 15 SP7, aplicați corecțiile eligibile ale kernelului și confirmați ce este activ fără a-l confunda cu o actualizare a kernelului care necesită repornire.
SLES 15 SP5 poate migra online la SP6, dar fiecare nod trebuie să repornească. Folosiți o actualizare continuă testată sau o trecere de la un sistem blue-green la altul pentru a menține accesibile sarcinile de lucru.
Creați, rafinați și verificați un profil AppArmor cu privilegii minime pe SLES 15 SP7, cu o notă clară privind setările implicite SELinux pentru SLES 16.
Folosește profilul STIG acceptat de SUSE pentru a scana SLES 15, a testa remedierea, a revizui constatările rămase și a păstra dovezile evaluării.
Urmăriți o conexiune Cockpit eșuată prin DNS, portul 9090, socketul systemd, firewalld, TLS și setările de conectare folosind instrucțiunile SUSE actuale.
Creați o conexiune Ethernet redundantă pe SLES 15 cu YaST și Wicked, configurați legătura activă de backup și verificați ambele porturi și failover-ul.
































