Activarea modului FIPS pe SLES 15 și verificarea stării de pornire
Urmați procedura SP7 a SUSE pentru a activa modul FIPS, reporniți în siguranță, verificați politica activă și verificați dacă cerința de conformitate necesită module validate.
Conturile Google sunt acum familiare pentru majoritatea oamenilor, deoarece în fiecare zi vă veți folosi contul Google pentru a accesa Gmail, Youtube, Google +,... și alte câteva aplicații. Printr-un singur cont, utilizatorii vor accesa și vor folosi multe alte aplicații și servicii fără a fi nevoie să se autentifice din nou.
Cu toate acestea, din anumite motive, este posibil să nu mai doriți să utilizați contul dvs. Google actual și să doriți să-l ștergeți complet, inclusiv informațiile personale, istoricul de navigare etc. În acest articol, WebTech360 vă va ghida despre cum să vă ștergeți definitiv contul Google.
Cum să ștergeți contul Google
Urmați acești pași pentru a vă șterge contul Google de pe computer sau din browserul web mobil:
Notă : o mulțime de date valoroase se vor pierde atunci când ștergeți contul dvs. Google. Ar trebui să treceți la partea de jos a acestei postări înainte de a urma pașii pentru a afla ce conținut va fi șters și cum să faceți copii de rezervă pentru toate datele dvs. Google.
1. Deschideți secțiunea Date și confidențialitate a contului dvs. Google. Dacă nu sunteți autentificat, selectați Conectare pe pagina respectivă.
2. Găsiți titlul Opțiuni pentru date și confidențialitate , apoi selectați Mai multe opțiuni de mai jos.
3. Din zona Mai multe opțiuni , selectați Ștergeți contul dvs. Google .
4. Citiți cu atenție ce se întâmplă când vă ștergeți contul Google. Poate fi necesar să reintroduceți parola pentru a vedea acest ecran.
Puteți vedea câte e-mailuri vor fi șterse și un memento că toate dvs. Google Foto, canalele și videoclipurile YouTube, calendarele, contactele etc. vor fi, de asemenea, șterse.
Notă importantă : acești pași sunt pentru a șterge întregul cont Google. Consultați următorul ghid dacă doriți doar să vă deconectați contul Google de la telefon fără a șterge tot ceea ce vine cu el.
5. Bifați ambele casete din partea de jos a paginii și selectați Ștergeți contul .
6. Veți vedea această pagină finală pentru a confirma că contul dvs. va fi șters în curând. Dacă regretați decizia dvs., selectați Recuperați contul pentru a vă conecta din nou.
Cum să eliminați contul Google de pe telefon
Urmați acești pași pentru a vă elimina contul Google de pe telefon sau tabletă. Există trei seturi de instrucțiuni aici: unul pentru Android, unul pentru iOS și iPadOS și altul pentru utilizatorii de web (util pentru a elimina contul Google de pe un dispozitiv pe care l-ați pierdut).
Notă : ștergerea unui cont nu vă schimbă deloc contul Google. Ștergerea înseamnă pur și simplu că dispozitivul dvs. (iPhone, telefon Samsung etc.) nu va mai avea acces la cont.
Ștergeți contul Google pe Android
Deconectarea contului dvs. Google pe Android vă va deconecta de la toate aplicațiile Google pe care le utilizați, cum ar fi YouTube, Gmail, Magazin Play, Keep etc. Acest lucru nu va șterge nimic din contul dvs. pentru care s-a făcut o copie de rezervă, dar va șterge orice pentru care s-a făcut backup în contul dvs. Mesajele, contactele și alte date nu sunt copiate de rezervă.
Procesul este practic același pentru dispozitivele Google Pixel și Samsung Galaxy:
1. Deschide Setări .
2. Glisați în jos și selectați Parole și conturi dacă utilizați un telefon Pixel.
Pe telefonul Samsung Galaxy, accesați Conturi și backup > Gestionați conturile .
3. Selectați un cont Google din listă.
4. Faceți clic pe Eliminare cont .
5. Faceți clic din nou pe Eliminare cont pentru a confirma.
Ștergeți contul Google de pe iPhone sau iPad
Eliminarea contului dvs. Google de pe dispozitivul iOS sau iPadOS va împiedica sincronizarea Mail, Contacte, Calendare și Note cu Google.
1. Deschide Setări .
2. Faceți clic pe Mail .
3. Selectați Cont .
4. Selectați Gmail .
5. Faceți clic pe Ștergere cont .
6. Confirmați selectând Ștergeți de pe iPhone-ul meu sau Ștergeți de pe iPad-ul meu .
Ștergeți contul Google de la distanță
Dacă vă pierdeți telefonul, vă puteți șterge în continuare contul Google de la distanță din orice browser web. Acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că cineva care o are sau poate găsi nu are acces la e-mailul dvs. și la alte date Google.
Sfat : Aflați cum să găsiți un telefon Android pierdut sau furat ; Poate nu e prea departe de tine! Există, de asemenea, mai multe modalități de a vă localiza iPhone-ul pierdut.
1. Conectați-vă la zona Dispozitivele dvs. din contul dvs. Google.
2. Selectați dispozitivul dvs. din listă.
3. Selectați Deconectare .
4. Confirmați selectând Deconectare din nou.
Ce se întâmplă când ștergeți contul dvs. Google?
Este posibil să nu știți că un cont Google poate fi conectat la mai multe servicii. Când ștergeți contul dvs. Google, ștergeți toate informațiile:
Notă : Aceste elemente nu sunt doar mutate în dosarul de gunoi, unde veți avea opțiunea de a le recupera mai târziu. Acestea vor fi șterse definitiv împreună cu contul dvs. Google. Nu vă veți putea conecta la Gmail, Google Foto etc. pentru a vedea acele fișiere.
De asemenea, nu veți mai putea folosi hardware-ul Google precum Chromecast, Google Home și Google Wifi.
Ce trebuie să faceți înainte de a șterge contul Google?
Există două domenii importante pe care să vă concentrați înainte de a vă șterge contul Google: Copierea de rezervă a datelor și modificarea adresei de e-mail asociate tuturor conturilor dvs. online.
Dacă doriți să salvați oricare dintre informațiile de mai sus, este necesar înainte de a vă șterge contul Google. Desigur, puteți descărca sau imprima e-mailuri, fotografii, documente etc., dar contul dvs. are un instrument care face acest lucru mult mai simplu: Google Takeout .
După ce parcurgeți procesul descris prin acel link, veți vedea tot ce puteți descărca din contul dvs. și veți alege pe care să le salvați. Acest lucru este gratuit, așa că merită să verificați lista de lucruri pe care le puteți descărca pentru a vedea ce veți pierde dacă vă ștergeți contul Google.
Un alt lucru de luat în considerare este faptul că contul dvs. Gmail va fi închis împreună cu contul dvs. Google. Deoarece totul de pe Gmail va fi șters, orice cont (bănci, rețele sociale etc.) care utilizează acea adresă de e-mail nu va avea unde să trimită e-mailuri de resetare a parolei, alerte de cont și alte informații importante.
Pentru a remedia acest lucru, conectați-vă la toate conturile online care folosesc această adresă de e-mail și editați adresa, astfel încât orice e-mail-uri noi pe care serviciul dorește să vi le trimită să înceapă să meargă către celălalt cont de e-mail. Există multe conturi de e-mail gratuite din care să alegeți.
Noroc!
Vezi și următoarele articole:
Urmați procedura SP7 a SUSE pentru a activa modul FIPS, reporniți în siguranță, verificați politica activă și verificați dacă cerința de conformitate necesită module validate.
Comparați YaST și cryptsetup pentru un nou volum de date SLES criptat, alegeți LUKS1 sau LUKS2 și verificați comportamentul de deblocare și montare în siguranță.
Configurați RMT pe SLES 15, oglindiți repozitoriile autorizate și verificați înregistrarea HTTPS și accesul la pachet de la un client de testare.
Conectați SLES 15 la AD cu ajutorul gestionării logon-ului bazate pe SSSD din YaST, apoi verificați căutarea în directoare, conectarea la domeniu și tichetele Kerberos.
Configurați calea corectă pentru Live Patching pentru SLES 16.0 sau 15 SP7, aplicați corecțiile eligibile ale kernelului și confirmați ce este activ fără a-l confunda cu o actualizare a kernelului care necesită repornire.
SLES 15 SP5 poate migra online la SP6, dar fiecare nod trebuie să repornească. Folosiți o actualizare continuă testată sau o trecere de la un sistem blue-green la altul pentru a menține accesibile sarcinile de lucru.
Creați, rafinați și verificați un profil AppArmor cu privilegii minime pe SLES 15 SP7, cu o notă clară privind setările implicite SELinux pentru SLES 16.
Folosește profilul STIG acceptat de SUSE pentru a scana SLES 15, a testa remedierea, a revizui constatările rămase și a păstra dovezile evaluării.
Urmăriți o conexiune Cockpit eșuată prin DNS, portul 9090, socketul systemd, firewalld, TLS și setările de conectare folosind instrucțiunile SUSE actuale.
Creați o conexiune Ethernet redundantă pe SLES 15 cu YaST și Wicked, configurați legătura activă de backup și verificați ambele porturi și failover-ul.