Activarea modului FIPS pe SLES 15 și verificarea stării de pornire
Urmați procedura SP7 a SUSE pentru a activa modul FIPS, reporniți în siguranță, verificați politica activă și verificați dacă cerința de conformitate necesită module validate.
Facebook este văzut ca un loc în care să vă conectați cu oameni și să vă faceți prieteni. Solicitările prietenilor sunt subtile și vă pot pune rapid probleme în Facebook. Deși este posibil să nu vi se interzică din cauza cererilor de prietenie necorespunzătoare, multe persoane au fost blocate să adauge prieteni. Și chiar dacă este o greșeală, nu există nicio modalitate de a o debloca cât mai curând posibil.
Descărcați Facebook pentru iOS
Descărcați Facebook pentru Android
Pe Facebook, greșelile „nevinovate” pot duce la consecințe drastice. Oamenii noi se confruntă cu multe obstacole. Cu toate acestea, cu sfaturile pentru a face solicitări de prietenie pe Facebook în articolul următor, puteți evita „pedeapsa” neintenționată și cunoașteți majoritatea caracteristicilor prietenului Facebook.
Cu siguranță pentru cei care folosesc deja Facebook, nimeni nu știe cum să-și facă prieteni pe Facebook. Dar pentru cei care nu sunt familiarizați cu Facebook, acestea sunt cele mai de bază.
Când sunteți conectat la Facebook, puteți vedea toate solicitările prietenilor în așteptare prin pictograma Prieteni din partea dreaptă sus. Dacă aveți o solicitare de prietenie care nu a fost văzută, veți vedea, de asemenea, un număr roșu care se suprapune pictogramei, indicând câte persoane v-au trimis cereri de prietenie.
![]()
Faceți clic pe pictograma respectivă pentru a extinde meniul care afișează toate solicitările prietenilor în așteptare și o listă de persoane pe care le puteți cunoaște.
De asemenea, puteți căuta persoane pe care le cunoașteți, deschideți profilul lor și dacă confirmă solicitările prietenilor din comunitatea sau prietenii dvs., adăugați-le făcând clic pe butonul +1 Adăugare prieten din partea dreaptă numele lor.
Pentru a șterge o solicitare a unui prieten, accesați profilul său, treceți peste butonul etichetat +1 Cerere prieten trimis și selectați Anulare cerere din meniu.
Puteți șterge, de asemenea, un prieten prin profilul sau pe lista de prieteni. Facebook nu notifică persoana respectivă dacă faceți acest lucru.
Cu toate acestea, în loc să-i faci prietenilor cu „teroristul” Newsfeed cu postări stupide, trebuie doar să le dezvălui.
De la newsfeed (Acasă), găsiți un post de la un prieten „prea agresiv“ și faceți clic pe săgeata din partea dreaptă sus a meniului pentru a extinde bara și faceți clic pe Anulați urmărirea ( Anulați urmărirea ).
În mod alternativ, accesați profilurile prietenilor, extindeți meniul chiar lângă starea de prietenie și selectați Urmăriți din partea de jos.
Și cu asta, știți deja toate elementele de bază pentru a face solicitări de prieteni pe Facebook. Și acum haideți să aflăm regulile nescrise cu privire la trimiterea cererilor prietenilor.
Facebook vrea să adaugi doar persoane pe care le cunoști în viața reală. Dacă solicitarea prietenului este adesea fără răspuns sau chiar cineva care raportează că solicitarea prietenului tău este nedorită, Facebook poate concluziona că ai trimis o cerere de prietenie care încalcă standardul comunitar. comunitatea lor ( standardele comunitare ), în special intimidarea și hărțuirea. Prin urmare, Facebook vă poate împiedica să trimiteți cereri de prietenie pentru o perioadă de timp.
Pentru a evita să fiți blocați de motivul adăugării de prieteni, urmați aceste instrucțiuni:
Adesea veți dori să adăugați un nou prieten, chiar dacă nu aveți prieteni reciproci pe Facebook. Și poate fi mai confuz dacă trimiteți o notificare mai întâi, apoi trimiteți o cerere de prietenie direct. Doar asigurați-vă că nu adăugați prea multe persoane fără prieteni dintr-o singură dată.
Dacă nu cunoașteți pe cineva, doriți doar să știți ce postează pe Facebook și dacă există o opțiune de a-i urma, urmăriți-i mai întâi decât adăugați-i ca prieten. Acest lucru vă permite să vedeți ce fac, dar cronologia dvs. nu va fi împărtășită cu ei.
Când ștergeți o solicitare a unui prieten, Facebook promite că expeditorul nu va fi notificat. Dar vă pot trimite o nouă solicitare. Dacă nu se poate scăpa de ele, puteți utiliza marca ca spam ( Marcu ca spam ) , care va apărea după ce eliminați solicitarea lor de a cererilor de bloc care prietenii persoanei.
Nu uitați că atunci când faceți acest lucru, persoana respectivă poate fi pedepsită.
Facebook vă permite să limitați cine vă poate trimite solicitări de prietenie. Aplicarea acestor restricții îi va menține pe străini să nu poată face legătura cu tine. Din cere prietenilor ( cereri de prieteni ) la partea din dreapta sus, faceți clic pe Settings ( Setări ) și selectați Toți ( Toată lumea ) sau Prietenii lui ( prieteni de prieteni ) din meniul drop - down.
Alternativ, faceți clic pe săgeata din dreapta sus pentru a extinde meniul Facebook, selectați Setări (Setări) > Confidențialitate și mai jos Cine mă poate contacta? ( Cine mă poate contacta? ) Faceți clic pe Editare (Editare) și selectați Toți sau Prietenii prietenilor.
Faceți clic pe pictograma Prieteni din partea de sus, faceți clic pe Căutare prieteni> Vizualizări trimise . De aici puteți anula cererile în așteptare.
Extindeți meniul Facebook din dreapta sus și selectați Jurnal de activități . În meniul din stânga, faceți clic pe Afișați mai multe (Mai multe) sub Comentarii (Comentariu) pentru a extinde toate elementele de pe Facebook. Faceți clic pe Prieteni pentru a răsfoi toate activitățile legate de adăugarea, acceptarea și eliminarea prietenilor. Aici, puteți perfecționa în continuare setările de confidențialitate, alegând cine poate vedea lista de prieteni și unde vor apărea activitățile prietenilor.
În dreapta sus, veți vedea o notă care precizează cine vă poate vedea lista de prieteni? (Cine vă poate vedea lista de prieteni?) , Faceți clic pe pictograma de setări din dreapta pentru a extinde lista de opțiuni. Explicația ascunsă sub pictogramă [?] Vă poate ajuta să decideți ce setare este potrivită pentru dvs.
În plus, puteți să ajustați acolo unde pot apărea activitățile prietenilor. Faceți clic pe pictograma mail din dreapta meniului Prieteni pentru a vă vedea opțiunile.
Această setare vă permite să faceți prieteni cu cineva și să o ascundeți de actualizările de stare.
Cele de mai sus sunt toate cele mai de bază informații și setări ascunse în jurul valorii de a face prieteni pe Facebook. Sperăm că, cu articolul de mai sus, veți evita probleme inutile în această problemă.
Urmați procedura SP7 a SUSE pentru a activa modul FIPS, reporniți în siguranță, verificați politica activă și verificați dacă cerința de conformitate necesită module validate.
Comparați YaST și cryptsetup pentru un nou volum de date SLES criptat, alegeți LUKS1 sau LUKS2 și verificați comportamentul de deblocare și montare în siguranță.
Configurați RMT pe SLES 15, oglindiți repozitoriile autorizate și verificați înregistrarea HTTPS și accesul la pachet de la un client de testare.
Conectați SLES 15 la AD cu ajutorul gestionării logon-ului bazate pe SSSD din YaST, apoi verificați căutarea în directoare, conectarea la domeniu și tichetele Kerberos.
Configurați calea corectă pentru Live Patching pentru SLES 16.0 sau 15 SP7, aplicați corecțiile eligibile ale kernelului și confirmați ce este activ fără a-l confunda cu o actualizare a kernelului care necesită repornire.
SLES 15 SP5 poate migra online la SP6, dar fiecare nod trebuie să repornească. Folosiți o actualizare continuă testată sau o trecere de la un sistem blue-green la altul pentru a menține accesibile sarcinile de lucru.
Creați, rafinați și verificați un profil AppArmor cu privilegii minime pe SLES 15 SP7, cu o notă clară privind setările implicite SELinux pentru SLES 16.
Folosește profilul STIG acceptat de SUSE pentru a scana SLES 15, a testa remedierea, a revizui constatările rămase și a păstra dovezile evaluării.
Urmăriți o conexiune Cockpit eșuată prin DNS, portul 9090, socketul systemd, firewalld, TLS și setările de conectare folosind instrucțiunile SUSE actuale.
Creați o conexiune Ethernet redundantă pe SLES 15 cu YaST și Wicked, configurați legătura activă de backup și verificați ambele porturi și failover-ul.