5 efecte sonore pe care le puteți crea cu Audacity cu ușurință

Audacity - software de editare audio open source - este o alegere excelentă pentru podcast-uri, înregistrarea antrenamentelor de acasă, chiar și note de lecție. Puteți utiliza Audacity pentru a înregistra pe computer și a perfecționa conversia vocală pentru proiecte video, chiar și „videoclipuri cu reacție” pe YouTube .

5 efecte sonore pe care le puteți crea cu Audacity cu ușurințăAudacity 5 efecte sonore pe care le puteți crea cu Audacity cu ușurințăAudacity pentru Mac

Audacity este destul de „bun” în domeniul efectelor sonore, dar nu toată lumea știe să creeze sau să profite la maxim de această caracteristică. Următorul articol va oferi sfaturi și cum să creați efecte audio unice cu Audacity .

5 efecte sonore pe care le puteți crea cu Audacity cu ușurință

Creați efecte sonore precum telefoanele

Vrei să creezi efecte sonore ca și cum ar veni dintr-un telefon sau ai nevoie de o voce străină? Pentru a face acest lucru, selectați sunetul pe care doriți să îl editați, apoi deschideți Efecte> Egalizare . Aici, accesați caseta Select Curve și selectați Telefon . Așteptați un timp pentru ca Audacity să aplice efectul, apoi ascultați din nou.

Videoclipul de mai jos ilustrează perfect acest proces. Rețineți că alte efecte sunt disponibile în meniul derulant.

Joacă radio ca sunete de mediu

Aveți de gând să produceți o piesă audio sau o scenă scurtă? Aveți nevoie de un sunet radio ambiental pentru a schița o imagine a locației relevante (de exemplu, o bucătărie sau o mașină) prin difuzarea radioului.

Để áp dụng hiệu ứng này, một lần nữa, hãy chọn phần nhạc audio mong muốn, rồi tới Effect > High Pass Filter. Tại đây, đặt menu thả xuống Rolloff sang 12 dB, rồi click OK. Đợi một lúc để áp dụng hiệu ứng, sau đó, tới Effect > Amplify > click OK cho tùy chọn mặc định.

Tiếp theo, tới Effect > Low Pass Filter và đặt 6 dB cho Rolloff. Lúc này, chúng ta cần quay lại Effect > High Pass Filter > chọn 6 dB cho Rolloff > lặp lại thiết lập Effect > Amplify với tùy chọn mặc định. Cuối cùng, quay lại Effect > Low Pass Filter và chọn 12 dB.

Trong suốt quá trình, hãy liên tục kiểm tra audio qua mỗi khâu nhằm đảm bảo bạn thích hiệu ứng đó hay có thể muốn tinh chỉnh một chút độ khuếch đại cuối cùng. Bạn cũng có thể bổ sung nhiễu tiếng ồn trắng vào âm thanh radio bằng cách thêm đoạn âm thanh mới (Tracks > Add New > Audio track), rồi chọn Generate > Noise… > click White.

Xử lý hiệu ứng tiếng ồn trắng tương tự như file audio đầu tiên, bao gồm độ khuếch đại và thay đổi bộ lọc. Xem video dưới đây để hiểu rõ hơn:

Giọng nói ma quỷ

Cần phải đưa một số loại âm thanh xấu xa, quỷ quái vào sản phẩm của bạn? Bạn đang thực hiện một số tiếng nói cho dự án mod trò chơi điện tử hoặc phát radio (như những gì bạn có thể mua trên Audible)… Thực tế, bạn có thể sử dụng Audacity để tạo hiệu ứng đó.

Công việc này rất đơn giản. Hãy bắt đầu với ba bản nhạc giống hệt nhau (nhân đôi bản đầu tiên bằng cách chọn và nhấn Ctrl + D) sau đó đổi tên chúng nếu muốn. Tiếp theo, điều chỉnh độ khuếch đại trên bản nhạc thứ hai và ba, rồi thay đổi cường độ. Thực hiện việc này bằng cách chọn bản nhạc, mở Effects > Change Pitch và đặt cao độ cho track 2 là -5 và cao độ cho track 3 là -25.

Làm tương tự như vậy với hiệu ứng tiếp theo, chọn track 2 > mở Effects > Echo và thay đổi thời gian trì hoãn sang 0.1, rồi nhấn OK. Bạn nên nghe lại track 2 lần nữa. Mở Effects > Gverb, để nguyên các thiết lập và click OK.

Sau khi chọn track 3, mở Effects > Bass Boost và đặt Frequency sang 200, Boost sang 16, rồi click OK.

Âm thanh giống người máy

Bạn có thể xử lý giọng nói giống như robot bằng Audacity. Tương tự như hiệu ứng ma quỷ, bạn có thể tạo nó chỉ trong vài phút.

Bắt đầu bằng cụm từ bạn muốn robot hóa. Sao chép nó bằng Ctrl+D. Chọn file audio thứ hai, mở Effects > Echo và đặt thời gian Delay sang 0.04, Decay sang 0.6, rồi click OK để xác nhận thay đổi. Tiếp theo, chọn lại file audio này, tới Effects > Change Pitch > đặt giá trị thay đổi phần trăm Percent Change sang –10.

Quay lại bản nhạc gốc, nhấn Ctrl+D để lặp lại nó lần nữa. Lựa chọn track 3 và mở Effects > Change Tempo, đặt Percent Change sang -3. Click OK để xác nhận. Thế là xong. Tuy nhiên, bạn có thể muốn tinh chỉnh tất cả 3 file audio để có giọng robot như ý.

Nhớ rằng robot không nói chuyện giống người. Dù đang cố gắng nhại tiếng Microsoft Sam hay JARVIS trong phim Avenger, bạn đều cần chỉnh sửa cách nói phù hợp với công việc.

Hiệu ứng giọng nói Daleks

Đây là video mô tả cách sử dụng Audacity với plugin Killeringer để tạo hiệu ứng giọng nói Dalek từ bộ phim Doctor Who của BBC America.

Về cơ bản, Audacity mô phỏng hiệu ứng điều biến tiếng chuông đồng nhất, được phát triển vào những năm 1960. Nếu bạn là fan của bộ phim này thì cách làm này cực hữu ích.

Hiệu ứng âm thanh laser

Hiệu ứng này bắt đầu bằng một bản nhạc trống được tạo bởi hiệu ứng Chirp. Bạn sẽ tìm thấy nó trong Generate> Chirp. Đặt Waveform sang Sawtooth, với giá trị Frequency Start bắt đầu là 1200 và giá trị End là 50; đặt Amplitude thành 0,7 trong cả hai trường.

Truy cập Linear trong menu Interpolation thả xuống, thiết lập thời lượng là 00.200 giây, sau đó click OK. Kết quả, bạn sẽ nhận được hiệu ứng âm thanh giống tiếng laser những năm 1980. Hãy xem video sau để hiểu rõ hơn.

Trên đây là hướng dẫn tạo hiệu ứng âm thanh đặc biệt bằng Audacity. Hi vọng bài viết hữu ích với các bạn.

Lasă un comentariu

Activarea modului FIPS pe SLES 15 și verificarea stării de pornire

Activarea modului FIPS pe SLES 15 și verificarea stării de pornire

Urmați procedura SP7 a SUSE pentru a activa modul FIPS, reporniți în siguranță, verificați politica activă și verificați dacă cerința de conformitate necesită module validate.

Configurați un volum de date criptat LUKS pe SLES

Configurați un volum de date criptat LUKS pe SLES

Comparați YaST și cryptsetup pentru un nou volum de date SLES criptat, alegeți LUKS1 sau LUKS2 și verificați comportamentul de deblocare și montare în siguranță.

Construiți un server local de actualizare SUSE cu RMT pe SLES 15

Construiți un server local de actualizare SUSE cu RMT pe SLES 15

Configurați RMT pe SLES 15, oglindiți repozitoriile autorizate și verificați înregistrarea HTTPS și accesul la pachet de la un client de testare.

Conectarea SLES 15 la Active Directory cu SSSD în YaST

Conectarea SLES 15 la Active Directory cu SSSD în YaST

Conectați SLES 15 la AD cu ajutorul gestionării logon-ului bazate pe SSSD din YaST, apoi verificați căutarea în directoare, conectarea la domeniu și tichetele Kerberos.

Activarea corecțiilor SLES live și verificarea unei corecții de kernel

Activarea corecțiilor SLES live și verificarea unei corecții de kernel

Configurați calea corectă pentru Live Patching pentru SLES 16.0 sau 15 SP7, aplicați corecțiile eligibile ale kernelului și confirmați ce este activ fără a-l confunda cu o actualizare a kernelului care necesită repornire.

Mențineți serviciile disponibile în timpul unei actualizări de la SLES 15 SP5 la SP6

Mențineți serviciile disponibile în timpul unei actualizări de la SLES 15 SP5 la SP6

SLES 15 SP5 poate migra online la SP6, dar fiecare nod trebuie să repornească. Folosiți o actualizare continuă testată sau o trecere de la un sistem blue-green la altul pentru a menține accesibile sarcinile de lucru.

Creați un profil AppArmor personalizat pe SUSE Linux

Creați un profil AppArmor personalizat pe SUSE Linux

Creați, rafinați și verificați un profil AppArmor cu privilegii minime pe SLES 15 SP7, cu o notă clară privind setările implicite SELinux pentru SLES 16.

Aplicați SLES 15 STIG în siguranță cu OpenSCAP

Aplicați SLES 15 STIG în siguranță cu OpenSCAP

Folosește profilul STIG acceptat de SUSE pentru a scana SLES 15, a testa remedierea, a revizui constatările rămase și a păstra dovezile evaluării.

Restaurarea accesului la cockpit la serverul SUSE Linux Enterprise

Restaurarea accesului la cockpit la serverul SUSE Linux Enterprise

Urmăriți o conexiune Cockpit eșuată prin DNS, portul 9090, socketul systemd, firewalld, TLS și setările de conectare folosind instrucțiunile SUSE actuale.

Configurați failover-ul Ethernet fiabil cu SLES 15 Bonding

Configurați failover-ul Ethernet fiabil cu SLES 15 Bonding

Creați o conexiune Ethernet redundantă pe SLES 15 cu YaST și Wicked, configurați legătura activă de backup și verificați ambele porturi și failover-ul.